Політична еліта в Україні періоду незалежності - Головенець, Дар’я Анатоліївна (My University, 2024)
Магістерська робота присвячена комплексному дослідженню формування та розвитку політичної еліти в Україні в період незалежності. Автором детально проаналізовано вплив ключових історичних подій, таких як розпад Радянського Союзу, Помаранчева революція та Революція Гідності, а також соціальних та економічних факторів на цей процес. Особлива увага приділяється еволюції та структурним перетворенням української політичної еліти, її складу, ціннісним орієнтаціям та взаємодії з суспільством. Також, розглядаються різні теоретичні підходи до визначення політичного лідерства та його ролі. Дослідження охоплює аналіз гендерних аспектів формування іміджу еліти, враховуючи особливості українського суспільства та його ставлення до жінок-політиків. Аналізуються чинники, що впливають на формування політичної еліти, зокрема історичні традиції, соціально-економічні умови, стан громадянського суспільства, рівень політичної культури та глобалізаційні процеси.
Keywords: політична еліта; політичне лідерство; Україна; незалежність; формування еліти; розвиток еліти; структурні перетворення; гендерні аспекти; імідж; глобалізація; жінки-політики