Гендерна політика: завдання в умовах глобалізації - Дудка, Р. А. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
У статті розглядається проблема гендерної рівності у світлі завдань створення глобальної цивілізації. Розкривається сутність гендерної теорії та особливості гендерного виховання. А також проаналізовано програми гендерного розвитку та гендерної освіти в Україні в дошкільних закладах, школі та вишах. Наводяться приклади нових методів виховання, нової ген- дерної літератури. Крім того, показано захист прав ЛГБТ у різних країнах світу, зокрема, в Україні.
Keywords: глобалізація; вестернізація; гендерна рівність; ЛГБТ