"Ефект Джульєтти": тема кохання в класичній літературі та її вплив на сучасного реципієнта - Корнєєва, Л. Л. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2019)
Стаття присвячена проблемі скаммерінгу (шахрайства на сайтах інтер-нет-знайомств). Аргументується, що стереотипи, створені класичною художньої літературою, можуть мати істотний вплив на поведінку жертв шахраїв. Термін "ефект Джульєтти" пропонується використову-вати для позначення поведінки жертви любовного шахрайства. Основна ідея статті полягає в тому, що вкрай необхідно вчити читача розріз-няти умовний художній світ з його особливостями і реальне життя. Стаття зацікавить насамперед літературознавців і педагогів.
Keywords: любов; художня література; скаммерінг