Укpаїнcьке питання у pоcійcько-польcьких відноcинах 1672–1685 pp. - Шкарбан, Ю. В. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
У статті розкривається роль гетьмана Івана Самойловича у російсько- польських відносинах 1672–1685 рр. Аналізуються дії та ідеї гетьмана щодо укладення мирного договору. Розглядаються статті гетьмана щодо укладення "Вічного миру", прагнення гетьмана не допустити розколу України та зберегти українські території.
Keywords: дипломатія; козаки; Польща; Москва