ОСОБЛИВОСТІ СПРИЙМАННЯ ВІЙНИ СУЧАСНИМИ ПІДЛІТКАМИ - Мухін, Владислав Євгенійович (My University, 2023)
З плином часу сучасна молодь стикається зі зростаючою кількістю глобальних проблем, серед яких особливе місце займає війна. Сучасні технології та засоби масової інформації роблять вплив військових подій більш насиченим та доступним, особливо для підлітків, які перебувають на стику дитинства та дорослості. Тому що це, мабуть, найбільш чутливий період життя кожної людини. Хоч психіка підлітка, як і будь-якої іншої людини, є адаптивною та має певний поріг стресостійкості, але можна лише уявити з якими складнощами зараз стикаються молоді люди через вразливий віковий період. В контексті цих викликів виникає необхідність глибшого розуміння того, як сучасні підлітки сприймають війну, як це впливає на їхні психосоціальні уявлення та розвиток особистості.
Keywords: сприймання; війна; підліток