Формування елементарних економічних знань у дітей старшого дошкільного віку засобами ігрової діяльності - Іванова, Аліна Миколаївна (My University, 2019)
Науковий керівник: Матвієнко Світлана Іванівна, канд. пед. наук, доцент. Рецензенти: Пихтіна Ніна Порфиріївна, канд. пед. наук, доцент. Голота Наталія Миколаївна, канд. пед. наук, доцент.
Дослідження присвячено проблемі економічного виховання дітей старшого віку, зокрема – формуванню у них елементарних економічних знань. Обґрунтовано роль ігрової діяльності як провідної у старшому дошкільному віці стосовно надання дітям знань елементарної економіки. Проведено експериментальну діагностику сформованості елементарних економічних знань у дітей старшого дошкільного віку в ігровій діяльності; визначено чинники впливу на процес економічного виховання дітей. виявлено, обґрунтовано та експериментально перевірено педагогічні умови та модель формування елементарних економічних знань у дітей старшого дошкільного віку в ігровій діяльності. Надано обґрунтовані висновки, додатки до роботи містять методики, використані в експериментальній роботі та авторську програму економічного виховання старших дошкільників засобами різних видів ігрової діяльності.
Keywords: економічне виховання; економічна соціалізація