ОЛЕКСАНДР ДМИТРОВИЧ БОЙКО - (:unkn) unknown (Видавництво НДУ ім.М. В. Гоголя, 2018)
Олександр Бойко народився 20 квітня 1958 року у м. Новоселиця на Буковині. У 1980 році закінчив історичний факультет Чернівецького державного університету. З 1980 року працює в на історико-правознавчому факультеті Ніжинського державного інституту імені М. В. Гоголя. У 1989 році захистив кандидатську дисертацію, здобувши наукову ступінь кандидата історичних наук, а наступного року йому було присвоєне вчене звання доцента. У 1999—2003 рр. був деканом історико-правознавчого факультету Ніжинському державному педагогічному інституті імені М. В. Гоголя. У 2003 році захистив докторську дисертацію «Суспільно-політична трансформація в Україні (квітень 1985 — серпень 1991 рр.): історико-політичний аналіз», а у 2005 р. йому було присвоєне звання професора. У 2006 - 2016 рр. ректор Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. З 2016 р. - перший проректор Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. Нагороди:  Медаль К. Д. Ушинського АПН України (2007)  Лауреат премії журналу «Сучасність» та Ліги українських меценатів у номінації «Суспільно-політичні науки» (2003).
До 60-річчя від дня народження
БІОБІБЛІОГРАФІЧНИЙ ПОКАЖЧИК