БІОХІМІЯ РОСЛИН. МЕТАБОЛІЧНИЙ АТЛАС (в схемах і таблицях) - Кучменко, О. Б. (Видавництво НДУ, 2020)
В навчально-методичному посібнику наведені відомості про рослинну клітину, механізми фотосинтетичних процесів, синтез АТФ, біологічне окис¬лення, механізми фотосинтетичної асиміляції СО2, фотодихання, надхо¬дження СО2 в клітину, особливості С3-, С4-, САМ-метаболізму, обмін вуглеводів, амінокислот, ліпідів та білків, механізми асиміляції нітрату, симбіотичної азотфіксації, метаболізм сірковмісних сполук, транспорт фотоасимілятів, біосинтез вторинних метаболітів, механізми регуляції клітинних функцій та сигналювання. Матеріал у даному посібнику викладено у вигляді схем і таблиць, що значно полегшить засвоєння матеріалу, само¬стійну роботу з ним. Навчально-методичний посібник адресовано студентам біологічних та фармацевтичних спеціальностей, а також біологам, хімікам, агрономам, фармацевтам та спеціалістам суміжних спеціальностей.
Навчально-методичний посібник