"Pecunia non olet1", або Інновації в податковій системі римського імператора Веспасіана - Дудка, Р. А.; Мойсейчук, І. І. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
У статті аналізується фінансова реформа першого імператора династії Флавіїв – Веспасіана в Римській державі періоду принципату, визнача- ються чинники до проведення реформи. Автори роблять висновок про те, що Римська імперія переживала тяжку кризу після правління Юліїв- Клавдіїв. Це і зумовило нагальну потребу економії державних коштів, пошуку нових джерел прибутків, винайдення оригінальних форм податків, що врешті стабілізувало ситуацію в державі, тож правління Веспасіана Флавія заклало фундамент "золотого віку" Риму.
Keywords: Римська імперія; Веспасіан Флавій; фінансова реформа