ЗАГАЛЬНА МОДЕЛЬ ШКІЛЬНОГО НАВЧАННЯ УКРАЇНСЬКОЇ ЛІТЕРАТУРИ - Бондаренко, Юрій Іванович (НДУ ім. М.Гоголя, 2017)
У монографії узгоджено два процесуальні алгоритми: за¬¬га¬ль¬но¬дидактичну модель, що відображає логіку навчально-розви¬вальної діяльності в цілому, поєднано з літературно-дослідницькою (у першу чергу шляхами аналізу), яка зумовлює текстуальну роботу школярів. Це дало змогу окреслити типологічну та видову двовимір¬ність вивчення літератури. Із такої позиції розглянуто етапи навчання та їх методико-літературний зміст, аспектуальні виміри уроку. Фахівцям, які будуть ознайомлюватися з монографією, пропонуємо взяти до уваги наукові матеріали автора, опубліковані в різних методичних виданнях і названі в списку використаної літератури.
Keywords: Модель; Види навчального матеріалу з української літератури; Напрямки й шляхи аналізу літературного твору; Етапи навчальної діяльності; Навчальна ситуація; Методи навчання; Типи уроків літератури; Види уроків літератури; Тема уроку літератури; Мета уроку літератури