Умови оптимізації розвитку почуття ритму у дітей старшого дошкільного віку в процесі елементарного музикування - Юрченко, Людмила Анатоліївна (My University, 2019)
Науковий керівник: Матвієнко Світлана Іванівна, канд. пед. наук, доцент Рецензенти: канд. пед. наук, доцент Пихтіна Ніна Порфиріївна. канд. пед. наук, доцент Голота Наталія Миколаївна.
У кваліфікаційній роботі на теоретичному та емпіричному рівнях досліджується проблема розвитку почуття музичного ритму у дітей 6-7 років, розглянутого на засадах елементарного музикування. Визначено структурність поняття музичного ритму та почуття ритму як здібності. Розкрито психолого- педагогічні основи методики розвитку почуття ритму у дітей старшого дошкільного віку. Обґрунтовано потенціал елементарного музикування як засобу розвитку почуття ритму у дітей старшого дошкільного віку. Схарактеризовано концепцію К.Орфа як технологію виховання почуття ритму у дітей. Здійснено експериментально-педагогічне дослідження умов розвитку почуття ритму у дітей старшого дошкільного віку в процесі елементарного музикування. Розроблено систему роботи з перевірки умов оптимізації розвитку почуття ритму в дітей старшого дошкільного віку у процесі елементарного музикування.
Keywords: почуття ритму; почуття музичного ритму; елементарне музикування; музичний розвиток дитини