Ніжинське шістдесятництво: Леся Коцюба - Луняк, Євген; Онищенко, Надія; Бобрик, Дарія (My University, 2024)
Збірка матеріалів присвячена життю та діяльності активної учасниці дисидентського руху 1960–1970-х років Лесі Коцюби та справі передавання за кордон статті Івана Дзюби «Інтернаціоналізм чи русифікація». Книга розрахована як на фахівців-істориків, так і на широке коло зацікавлених читачів, яким не байдуже минуле нашої Батьківщини, історія боротьби за збереження української мови та культури в умовах радянського тоталітаризму.
Keywords: Ніжин; Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя; Коцюба Леся; Український національно-визвольний рух; Шістдесятництво; Дисиденти