Особливості розвитку у старших дошкільників інтелектуальної готовності до школи - Кеуш, Ірина Борисівна (My University, 2019)
Науковий керівник: Папуча Микола Васильович, докт. психол. наук, професор Рецензенти: канд. психол. наук, доцент Пісоцький О.П. канд. пед. наук, доцент Врочинська Л.І.
Тема магістерської роботи «Особливості розвитку у старших дошкільників інтелектуальної готовності до школи», досліджувалася на теоретичному та емпіричному рівнях. Результати вивчення представлені у трьох розділах роботи. На теоретичному рівні здійснено обґрунтування проблеми підготовки дітей дошкільного віку до школи, її дослідження у психолого-педагогічній науці. Студенткою було розкрито напрямки, зміст і завдання розвитку інтелектуальної готовності дітей дошкільного віку до навчання в школі. Для розв’язання емпіричних завдань дослідження, розроблена програма й методика констатувального, формувального й контрольного етапів педагогічного експерименту. В межах цієї частини роботи, відповідно до вимог, розроблені критерії, показники сформованості інтелектуальної готовності дітей старшого віку до навчання в школі, окреслені рівні інтелектуальної готовності: низький, середній, високий. Здійснено успішний експериментальний вплив на досліджуване явище
Keywords: інтелектуальна готовність дітей до школи; готовність дітей до школи