Наноструктури напівпровідникових сполук А2В6: монографія - Корбутяк, Д. В.; Коваленко, О. В; Будзуляк, С. І.; Мельничук, О. В. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2020)
У монографії систематизовано сучасні досягнення у фізиці і технології нанорозмірних структур на основі напівпровідникових сполук А2В6, які в останні десятиліття знаходять широке застосування в оптоелектроніці, нанофотоніці, біології, медицині тощо. Описано результати розробок технологічних способів синтезу нанокристалів А2В6, напівпровідниково-металевих наноструктур, дослідження їх люмінесцентних характеристик та практичних застосувань для виготовлення нанокристалічних світлодіодів і низькопорогових лазерів. Книга розрахована на студентів старших курсів фізичних і фізико-технічних спеціальностей, аспірантів та наукових працівників, які працюють в галузі фізики і нанофотоніки. The monograph summarizes the modern advances in physics and technology of nanoscale structures based on A2B6 semiconductor compounds, which in recent decades are widely used in optoelectronics, nanophotonics, biology, medicine, etc. The results of development of technological methods of synthesis of A2B6 nanocrystals, semiconductor-metal nanostructures, study of their luminescent characteristics and practical applications for the manufacture of nanocrystalline LEDs and low-threshold lasers are described. The book is intended for senior students of physical and physical-technical specialties, post-graduate students and researchers, working in the field of physics and nanophotonics.
Keywords: фізика; напівпровідники