Музичний автограф Миколи Лисенка на честь ювілею Марії Заньковецької - Кузик, В. В. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2024)
З ім’ям М. Заньковецької пов’язана публікація кількох зразків українських народних пісень а співпраця з науковцями Меморіального будинку-музею М. В. Лисенка сприяли відкриттю нових автографів та документів, що висвітлювали життя і творчість українського композитора-класика та формування окремого підрозділу українського музикознавства – «лисенкознавство». У той період вперше були представлені рукописи «Тушу» на честь М. Заньковецької, написаного на честь ювілей уславленої актриси.
Keywords: Микола Лисенко; Марія Заньковецька; український театр; лисенкознавство