СМІХ У КІНЦІ ТУНЕЛЮ - Кнорозок, Леонід (Видавництво НДУ ім.М. В. Гоголя, 2017)
"Благословенна будь, моя незаймана дівице Десно, що, згадуючи тебе вже много літ, я завжди добрішав, почував себе невичерпно багатим і щедрим. Так багато дала ти мені подарунків на все життя. Свята, чиста ріка моїх дитячих незабутніх літ і мрій. ...Щасливий я, що не втратив щастя бачити оті зорі навіть у буденних калюжах на життєвих шляхах". Ці слова Олександра Довженка автор обрав девізом своїх записок під час походу з товаришами по Десні на плоту довженківськими місцями. Коц-на-Бóбер та КО запрошують вас, шановні читачі, до подорожі!
3-тє видання «Збичі мрій», доповнене