Написання курсової роботи з психології: методичні рекомендації для студентів спеціальності С4 Психологія - Кошова, І. В.; Кресан О. Д. (НДУ ім. М. Гоголя, 2026)
Методичні рекомендації до написання курсової роботи з психології орієнтовані на студентів першого (баклаврського) рівня спеціальності С4 Психологія денної і заочної форм навчання, які вивчають психологію як фахову дисципліну. Матеріали посібника можуть бути корисними також для науково-педагогічних працівників, які здійснюють керівництво курсовими роботами, оскільки сприяють узгодженню вимог та підвищенню якості наукового супроводу студентських досліджень. У посібнику розглянуто основні вимоги до вибору та формулювання теми курсової роботи з психології, обґрунтування її актуальності та наукової новизни, визначення об’єкта, предмета, мети і завдань дослідження. Значне місце відведено питанням структури курсової роботи, логіці викладу матеріалу, вимогам до написання теоретичного та емпіричного розділів, формулюванню висновків. У рекомендаціях також детально описано правила оформлення тексту курсової роботи, таблиць, рисунків, додатків та списку використаних джерел відповідно до чинних стандартів.