Формування культури діяльності у дітей старшого дошкільного віку в образотворчості - Зазимко, Марія Сергіївна (My University, 2020)
Тема магістерської роботи «Формування культури діяльності у дітей старшого дошкільного віку в образотворчості» досліджувалася на теоретичному та емпіричному рівнях. Результати вивчення представлені у трьох розділах роботи. На теоретичному рівні обґрунтована проблема виховання культури діяльності дітей старшого дошкільного віку, зокрема: проаналізовано стан вивчення проблеми культури діяльності дошкільників у психолого-педагогічних дослідженнях; здійснено огляд та відповідну аналітичну роботу над джерельною базою з вивчення проблеми формування культури діяльності старших дошкільників в ігровій діяльності. Для розв’язання емпіричних завдань дослідження, розроблена програма й методика констатувального, формувального й контрольного етапів педагогічного експерименту. Розроблені критерії, показники та рівні сформованості культури діяльності.
The theme of the master's thesis "Formation of a culture of activity in older preschool children in visual arts" was studied at the theoretical and empirical levels. The results of the study are presented in three sections of the paper. At the theoretical level, the problem of educating the culture of activity of older preschool children is substantiated, in particular: the state of studying the problem of the culture of preschool children's activity in psychological and pedagogical research is analyzed; a review and corresponding analytical work on the source base for studying the problem of forming the culture of activity of older preschoolers in play activities is carried out. To solve the empirical problems of the study, a program and methodology of the ascertaining, forming and control stages of the pedagogical experiment have been developed. Criteria, indicators and levels of formation of the culture of activity of children aged 6-7 years of life are developed on the basis of selected and justified pedagogical conditions.
Keywords: культура діяльності дітей 6-7 року життя; образотворчість