ФОРМУВАННЯ МОТИВАЦІЇ МУЗИЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ У ПРОЦЕСІ ІНСТРУМЕНТАЛЬНО-ВИКОНАВСЬКОЇ ПІДГОТОВКИ - Ростовська, І. О. (НДУ імені Миколи Гоголя, 2020)
У статті висвітлено основи формування мотивації музичної діяльності май- бутнього вчителя музичного мистецтва. Наголошено на необхідності педаго- гічного спрямування цього процесу на пріоритетність таких особисто значу- щих вищих смислоутворюючих мотивів, як прагнення до самоактуалізації та самовдосконалення. Використано науково-бібліографічний метод – аналіз психолого-педагогічної та музикознавчої літератури, що дає змогу систематизувати теоретичні здо- бутки з проблеми дослідження; метод педагогічного спостереження – з май- бутніми вчителями музичного мистецтва; метод узагальнення – висвітлення умов успішного формування мотивації музичної діяльності в процесі інстру- ментально-виконавської підготовки.
Keywords: мотивація; мотивація музичної діяльності; формування мотивації