Успіх як подія: особистісний аспект - Кресан О. Д. (My University, 2010)
Одним з важливих аспектів загальної проблеми розвитку особистості є проблема успішності, ставлення людини до власного успіху, особливості переживання цього явища. У ряді вітчизняних і зарубіжних психологічних досліджень успішність особистості розглядається в рамках психотерапевтичної практики: як проблема особистісного зростання, розвитку самоідентичності, адаптованості до зовнішніх умов життєдіяльності, проблема, пов'язана з формуванням особистості тощо (Дж.Аткінсон, Д.Маккеланд, А.Маслоу, Ю.М.Орлов та ін.). Разом з тим, вивчення успішності особистості як ьпсихологічного феномену, на наш погляд, вимагає особливої уваги науковців.
Keywords: успіх; подія; особистісний аспект