Організація супроводу дітей з інвалідністю в умовах інклюзивного закладу у сучасній Польщі - Гунько, Вікторія Василівна (My University, 2019)
Магістерська робота складається з двох розділів. У першому розділі, теоретичному, розглянуті і проаналізовані теоретичні аспекти організації супроводу дітей з інвалідністю в інклюзивній освіті у Польщі, розвиток та прояви інклюзивних європейських освітніх тенденцій в історичній ретроспективі. Подані нормативно-правові засади організації супроводу інклюзивного навчання та проаналізовано організацію супроводу інклюзивного навчання у процесах реформування освіти та дослідженнях польських вчених. У другому розділі магістерської роботи досліджена специфіка організації супроводу дітей з різними видами інвалідності та описаний досвід роботи інклюзивних закладів Польщі. За результатами теоретичних і практичних досліджень розроблені методичні рекомендації.
Keywords: соціальна робота; дитина з особливими освітніми потребами; супровід; інклюзивна освіта