Етномаркери в порівняльних конструкціях у романі-колажі Дмитра Кешелі "Родаки" - Красавіна, В.В. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
У статті досліджено реалізацію семантичного плану порівняльних конструкцій Дмитра Кешелі як відображення етнокультурної специфіки індивідуально-авторської картини світу на основі національної, виявлено їх етнокультурне маркування, зв’язок із ментальністю, культурою, історією, способом життя народу та індивідуальними ментальними особливостями митця.
Keywords: порівняння; порівняльна конструкція; національно-куль- турний компонент; індивідуально-авторське порівняння