Академік ВУАН К.В. Харлампович та його неопублікована праця з історії ніжинських греків - Морозов, Олександр Сергійович (My University, 2010)
Подано короткий огляд життя та наукової творчості відомого історика, академіка Всеукраїнської академії наук Костянтина Харламповича (1870-1932). За архівними джерелами друкується текст статті вченого про історію ніжинської грецької громади XVII-ХІХ ст.