Формування позитивного ставлення до ЗДО у дітей, що почали відвідувати освітній заклад - Шапарець, Маргарита Андріївна (My University, 2021)
Магістерська робота виконана на теоретичному й емпіричному рівнях. На теоретичному рівні, внаслідок аналізу психолого-педагогічних досліджень, обґрунтований категоріально-понятійний апарат з проблеми формування у дітей позитивного ставлення до ЗДО. Проаналізовані сучасні наукові підходи до трактування проблеми формування позитивного ставлення у дітей. Охарактеризовані особливості формування у дітей молодшого дошкільного віку позитивного ставлення до ЗДО. На емпіричному рівні, в межах педагогічного експерименту, розроблені програма і методика вивчення особливостей прояву та рівнів сформованості позитивного ставлення до ЗДО у молодших дошкільників. Розроблена система роботи з оптимізації педагогічних умов виховання формування позитивного ставлення до ЗДО у дітей, що почали відвідувати освітній заклад та перевірена її ефективність.
Keywords: позитивне ставлення до ЗДО; адаптація до закладу освіти