Реалізація податкової політики нацистів у селі Лосинівка Лосинівського району Чернігівської області - Черненко, Т. В.; Авраменко, Н. Д. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2019)
На основі документальних матеріалів Державного архіву Чернігівської області досліджено систему оподаткування у селі Лосинівка Лосинівського району Чернігівської області у період окупації (1941–1943 рр.). Проаналізо- вано основні види натуральних та грошових податків, одноразових зборів. Висвітлено роль споживчої спілки у проведенні заготівлі продуктів та сировини в обмін на дефіцитні товари першої необхідності. Охарактери- зовано систему штрафів як ефективну форму пограбування селян. На- ведено приклади матеріального стимулювання та заохочення мешканців села з метою завоювання їхньої прихильності.
Keywords: окупаційний режим; військова зона; податки; штрафи