ОСОБИСТІСНІ ПРЕДИКТОРИ СТРЕСОСТІЙКОСТІ ПРАЦІВНИКІВ ПОЛІЦІЇ - Нестеренко, Віталія Юріївна (My University, 2024)
У кваліфікаційній роботі досліджено стресостійкість працівників поліції, зокрема визначено особистісні передумови та фактори, що впливають на рівень стресостійкості в умовах професійної діяльності. Зокрема, вивчено взаємозв'язок між рівнем стресостійкості та особистісною та реактивною тривожністю, а також проведено аналіз впливу емоційної стабільності, фрустрації та стратегій самоконтролю на здатність поліцейських ефективно управляти стресом. Особливу увагу приділено впливу воєнного контексту на психологічний стан поліцейських, які працюють у небезпечних регіонах. Визначено рекомендації для психологів органів внутрішніх справ щодо зменшення стресових наслідків та підтримки психічного здоров'я працівників. Практичне значення роботи полягає у можливості застосування результатів для розробки тренінгів та рекомендацій з підвищення стресостійкості в умовах професійної діяльності.
Keywords: стресостійкість; поліцейські; стрес; тривожність; емоційна стабільність; фрустрація; психологічна підтримка; самоконтроль; стресорезистентність; професійний стрес; війна