Тарас Шевченко і Ніжинська вища школа - Самойленко, Г. В. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2013)
У книзі вперше на значному фактичному матеріалі розкрито різноманітні вияви взаємовідносин Т. Шевченка з випускниками Ніжинської вищої школи, а також факти відзначення пам’яті поета та вивчення його творчої спадщини. Книга адресована науковцям, студентам, педагогам, краєзнавцям і всім шанувальникам творчості письменника.
Keywords: Шевченко; Ніжинська вища школа