Поляки в Ніжині та їх роль у розвитку культури міста (ХVІІ– ХХІ століття) - Самойленко, Г. В.; Самойленко, О. Г. (Видавництво НДУ, 2019)
У книзі на широкому фактичному матеріалі розкрита роль поляків у розвитку культури Ніжина ХVІІ–ХХІ ст. та участь вчених Ніжинської вищої школи у галузі освіти і науки Польщі в ХІХ–ХХI ст. Окреслено місце Ніжинської культурно-просвітницької спілки громадян польського походження "Астер" у зміцненні українсько- польської дружби на сучасному етапі. Книга адресована науковцям, краєзнавцям, учителям.