Організація туристично-краєзнавчої роботи з дітьми старшого дошкільного віку у закладі дошкільної освіти - Чеверда, Марія Василівна (My University, 2019)
Науковий керівник: Матвієнко Світлана Іванівна, канд. пед. наук, доцент. Рецензенти: Аніщук Антоніна Миколаївна, канд. пед. наук, доцент. Голота Наталія Миколаївна, канд. пед. наук, доцент.
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню проблеми організації та проведення таких видів оздоровчо-краєзнавчої роботи, як дитячий туризм та елементарне дитяче краєзнавство (на матеріалі художнього краєзнавства). Проаналізовано теоретичні засади дитячого краєзнавства та дитячого туризму. Обґрунтовано специфіку проведення туристично-краєзнавчої роботи у закладі дошкільної освіти. Розкрито технологічні особливості організації колективної туристично-краєзнавчої роботи у закладі дошкільної освіти. Проведено педагогічний етап щодо виявлення, перевірки організаційно-педагогічних умов проведення туристично-краєзнавчої роботи з дітьми старшого дошкільного віку в ЗДО (на матеріалі м. Ніжина).
Keywords: дитячий туризм; активний відпочинок дітей