Формування творчих властивостей особистості старшого дошкільника у сюжетних іграх - Данько, Оксана Миколаївна (My University, 2019)
Науковий керівник: Пісоцький Олександр Петрович, канд. психол. наук, доцент Рецензенти: канд. пед. наук, доцент Матвієнко С. І. канд. пед. наук, доцент Турчина І. С
Тема магістерської роботи «Формування творчих властивостей особистості старшого дошкільника у сюжетних іграх», досліджувалася на теоретичному й емпіричному рівнях. Результати вивчення представлені у трьох розділах роботи. На теоретичному рівні здійснено огляд і аналітичну роботу над джерельною базою з вивчення проблеми творчої особистості, визначено сутність її творчих властивостей у період дошкільного дитинства та обґрунтовано вплив на їх становлення сюжетних ігор дітей 5 -6 років. На емпіричному рівні було досліджено міру сформованості креативності, самостійності, ініціативності, як комплексу творчих ознак дітей 5 -6 року життя, розроблено систему роботи з оптимізації процесу виховання властивостей творчості у старших дошкільників та здійснено її перевірку на контрольному етапі педагогічного експерименту.
Keywords: творчі властивості дітей 5 -6 років; креативність; самостійність; сюжетна гра