Формування сімейних цінностей в учнів 5-6 класів у процесі вивчення лексикології та фразеології - Заболотська, Альбіна В’ячеславівна (Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя, 2020)
У роботі обґрунтовано інноваційні підходи до формування сімейних цінностей в учнів основної школи під час засвоєння лексикології та фразеології в шкільному курсі української мови. У процесі аналізу психологопедагогічних та лінгводидактичних праць розкрито поняття «цінності» й «сімейні цінності» та визначено підходи до їх формування в учнів 5–6 класів. Розроблена в магістерській роботі модель формування сімейних вартостей ураховує сучасні підходи до навчання, акцентує на збагаченні мовлення учнів лексичними та фразеологічними засобами, спрямовує на використання інноваційних методів та прийомів навчання.
Наук. кер. – канд. пед. наук, доц. кафедри української мови, методики її навчання та перекладу Голуб Н.М.
Keywords: Сімейні цінності; ціннісно-світоглядна сфера