Творча спадщина М.Гоголя на перетині епох - Самойленко, Г. В. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2009)
У книзі представлено статті, написані автором у різний час, які зачіпають проблеми, що торкаються життя і творчої діяльності М.Гоголя періоду його навчання у Ніжинській гімназії вищих наук кн.Безбородька, а також сприйняття і трактування окремих творів письменника, визначення їх ролі в житті читачів та глядачів. Книга адресована всім, хто цікавиться творчою долею М.Гоголя.
Keywords: Гоголь; Ніжин