Психологічні аспекти переживання життєвих подій сучасними студентами - Кресан О. Д. (My University, 2008)
Зміни в освітньому просторі, зокрема в галузі вищої освіти, призводять до перебудови світогляду та зрушення колишніх орієнтирів студентської молоді. В сучасних умовах, коли сфера діяльності професіонала стає вужчою, а вимоги до нього все жорсткішими, змінюється роль професійної підготовки та вищої освіти загалом. Студенти як соціальний прошарок включають молодих людей, що здобувають освіту в учбових закладах. Як вікова група студенти становлять собою найчастіше молодь віком від 16-17 до 25-30 років. У психологічній науці цей віковий період називають ранньою дорослістю (Г.Крайг, Д.Б.Бромлей, Д.Левінсон), „віком зрілості” (Б. Г. Ананьєв), молодістю (Ш. Бюлер, Е. Еріксон) тощо. При цьому вік від 17 до 22 років деякими авторами вважається перехідним етапом від юності до дорослості [10, с. 35].
Keywords: психологічні аспекти; життєві події; студент