Подорож теренами музейної шевченкіани - Кармазін, А. О. (НДУ ім. М. Гоголя, 2025)
Протягом кількох останніх років ми разом з творчими партнерами здійс нили ряд мистецьких заходів у більшості українських музеїв, присвячених Тарасові Шевченку. Вони, як правило, є пов’язаними з головними місцями перебування Шевченка в Україні та найважливішими подіями його життє вого і творчого шляху – у Києві, Каневі, Шевченковому (Кирилівці), Черка сах, Переяславі, Яготині та Львові (останній стоїть дещо окремо). До цього переліку ми зараховуємо також Національний історико-культурний заповідник «Качанівка». Творчий досвід, акумульований нашими подоро жами, і стане об’єктом цієї публікації.
Keywords: Тарас Шевченко; музей; концерт; музичне мистецтво