Оптимізація взаємодії ЗДО та сім’ї у вихованні самостійності дітей старшого дошкільного віку - Лісовець, О. В. (My University, 2022)
У роботі здійснено теоретичне узагальнення та наукове розв’язання проблеми оптимізації взаємодії ЗДО та сім’ї у вихованні самостійності дітей старшого дошкільного віку. Проаналізовано теоретичні аспекти виховання самостійності у дітей старшого дошкільного віку та сучасний стан проблеми у педагогічній теорії та виховній практиці.З’ясовано організаційні засади взаємодії закладу дошкільної освіти з сім’єю у вихованні самостійності дитини старшого дошкільного віку. Досліджено сучасний стан та характер взаємодії закладу дошкільної освіти та сім’ї у вихованні самостійності дітей старшого дошкільного віку. Представлено організаційно-педагогічні умови і методи оптимізації взаємодії ЗДО та сім’ї у вихованні самостійності дітей старшого дошкільного віку.
Keywords: самостійність; взаємодія