Творчість митців Ніжина як культурного соціо-локусу України на зламі століть - Кавунник, О. А. (Українська культура: минуле, сучасне, шляхи розвитку, 2014)
Акцентовано увагу на необхідності розкриття сукупності усіх регіональних аспектів музичної культури України. Визначено особливості музичного життя м. Ніжин як культурного соціо-локусу Чернігівщини. Обгрунтовано феномен культурологічної діяльності ніжинських аматорських колективів та окремих виконавців.
Keywords: регіональне дослідження; культурний соціо-локус; музичне життя; культуротворчість