Діяльність Хорватської партії права до від’їзду Анте Павелича в еміграцію (1915–1929 рр.) - Давиденко, Ю. М.; Моціяка, О. П. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
У статті вперше в українській історіографії аналізується діяльність Партії права в Хорватії від вступу до неї Анте Павелича до його від’їзду в емігра- цію. Простежено плідну організаторську роботу А. Павелича у зміцненні позицій Партії права у політичній системі Королівства сербів, хорватів і словенців. Відзначено важливість встановлення тісних контактів лідерів партії з італійською владою для хорватського національного руху. Окрес- лено напрямки діяльності партії та визначено причини її занепаду з ураху- ванням внутрішніх та зовнішніх чинників.
Keywords: усташі; Хорватська партія права; Хорватська народна селянська партія