Гірке прозріння Юрія Крижанича - Морозов, Олександр Сергійович (My University, 1995)
У статті розповідається про перебування у 1659 рр. в Ніжині хорватського католицького місіонера, письменника та публіциста Юрія Крижанича. Ю.Крижанич залишив цікаві спогади про драматичні події в Ніжині доби "Руїни".
Keywords: Ніжин; Юрій Крижанич; історія; Гетьманщина; Ніжинський козацький полк; Руїна