Співпраця Михайла Грушевського та Української партії соціалістів-революціонерів у документах Комуністичної партії більшовиків України та органів влади УСРР - Хоменко, В. О. (Видавництво НДУ ім.М. В. Гоголя, 2017)
У статті висвітлюється питання співпраці М. Гоушевського з Українською партією соціалістів-революціонерів. Розглянуто та проаналізовано документи українських комуністів і органів влади Радянської України, які проливають світло на цю проблему. Зроблено висновок про їх значний інформаційний потенціал. Досліджуються погляди більшовиків на політичну діяльність славетного історика в еміграції.
The question of M.Hrushevskiy's and Ukrainian Party of Socialist- Revolutionaries' cooperation is being illuminated in the article. The documents of the Ukrainian communists and the Soviet Ukraine authorities, which shed light on this problem, have been analyzed. The conclusion concerning their considerable informational potential has been made. The Bolsheviks views of the famous historian political activity during the emigration are being examined.
Keywords: Михайло Грушевський; еміграція; USRP; Foreign delegation; Mykhailo Hrushevskiy