Семантичні типи порівняльних конструкцій за значенням об’єкта в романі Макса Кідрука «Доки світло не згасне назавжди» - Вакуленко, Г. М.; Бондаренко, К. О. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2025)
У статті вперше на матеріалі роману Макса Кідрука «Доки світло не згасне назавжди» виявлено та схарактеризовано семантичні типи компаративем за значенням об’єкта порівняння; описано лексико-семантичні групи цих полів. З’ясовано, що найпродуктивнішими є лексеми семантичних полів «нежива природа», «жива природа» та «емоція». Зазначено, що порівняльні конструкції є важливим складником ідіостилю письменника.
Keywords: порівняння; порівняльна конструкція; компаративема; об’єкт порівняння; семантичне поле; лексико-семантична група; ідіолект