ВИВЧЕННЯ ОБРАЗІВ-ПЕРСОНАЖІВ НА ОСНОВІ СТАНДАРТНОЇ ЛІТЕРАТУРОЗНАВЧОЇ СХЕМИ - Бондаренко, Юрій Іванович (My University, 2015)
Існує два варіанти руху дослідницької думки під час аналізу образів-персонажів: від внутрішніх якостей до засобів їх створення і, навпаки, від засобів – до психологічної характеристики. Осмислення на основі стандартної літературознавчої схеми – це другий із названих способів.
Статтю присвячено методиці аналізу образів-персонажів із допомогою стандартної літературознавчої схеми. У ній подано саму схему, а також систему знань і вмінь, які можна формувати з її допомогою, розглянуто різні аспекти здійснення зазначеної роботи.
Keywords: літературознавча схема аналізу образів-персонажів; поза сюжетні елементи; дії і вчинки; мова персонажа; авторська оцінка