Шляхи словотворення української мови, їх активізація - Старунова, А. Л. (Видавництво НДУ ім.М. В. Гоголя, 2017)
У статті подано коротку характеристику лексики сучасної україн-ської мови. Звернено увагу на правила, якими потрібно керуватися при використанні запозиченої лексики. Зроблено висновок про те, що лексика української мови на сучасному етапі збагачується, поповнюється та відновлюється.
The article briefly describes the vocabulary of the modern Ukrainian Language. Attention is drawn to the rules that should be followed when using borrowed vocabulary, the way of word – formation of the Ukrainian language. Concluded that the vocabulary of the Ukrainian language at the present stage is enriched, replenished and updated.
Keywords: лексичні норми; запозичена лексика; корінна лексика; багатозначність слова