Джазова імпровізація в системі інструментально-виконавської підготовки - Павленко, О. М. (Видавництво НДУ, 2013)
У методичних рекомендаціях висвітлюється історична ретроспектива становлення джазової імпровізації, її трансформація у архаїчному, традиційному та сучасному джазі. Розкривається специфіка джазової імпровізації. Обґрунтовується актуальність навчання джазової імпрові- зації в системі інструментально-виконавської підготовки майбутнього вчителя музики. Пропонуються методи формування вмінь джазової імпровізації. Мета даних рекомендацій – допомогти викладачам та учням погли- бити знання про джазову імпровізацію, усвідомити важливість оволоді- ння вміннями джазової імпровізації для підвищення рівня інструментально-виконавської підготовки та розвитку власного творчого потенціалу. Використання запропонованих матеріалів допоможе у підготовці до проведення як занять інструментально-виконавського циклу, так і уроків музики. Для студентів, магістрів та викладачів мистецьких факультетів вищих навчальних закладів, а також учителів музичних та загальноосвітніх шкіл.