Грішниця - Забарний, Олександр Вадимович (ПП Лисенко М.М., 2014)
До нової книги письменника і науковця Олександра Забарного увійшла драма «Грішниця» та кілька нових оповідань. Драма «Грішниця» – це щемна розповідь про кохання Тараса Шевченка до простої української дівчини з-під Ніжина Лукерії Полусмак. Палке кохання Кобзаря не знайшло відгуку у дівочому серці, що призвело до драми двох доль і тривалого тяжкого шляху прозріння жінки. П’єса написана за спогадами про поета Михайла Чалого, Наталки Полтавки, Олександра Кониського та інших дослідників біографії Кобзаря.
Keywords: Лукерія Полусмак; Шеченко; драма; п'єса