Менеджмент у сфері початкової освіти: сучасні підходи до організації та управління освітнім процесом - Самойленко, О. В. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2025)
Навчально-методичний посібник «Менеджмент у сфері початкової освіти: сучасні підходи до організації та управління освітнім процесом» за змістом відповідає програмі освітнього компоненту «Управління освітнім процесом у сфері початкової освіти» освітньо-професійної програми підготовки здобувачів другого магістерського рівня вищої освіти спеціальності А3 «Початкова освіта». У посібнику розкрито основні питання управління закладом загальної середньої освіти (принципи, методи, функції, структура органів управління освітою, планування та облік роботи, зміст, види і методи внутрішньошкільного контролю, організації методичної роботи і т. д.). Особливу увагу приділено висвітленню специфіки організації та управління освітнім процесом у сфері початкової освіти. Видання буде корисним здобувачам закладів вищої освіти, викладачам, слухачам курсів підвищення кваліфікації, керівникам освітніх установ, широкому колу педагогічних працівників і всім, хто цікавиться проблемами управління в закладі загальної середньої освіти.