Педагогічний репертуар бандуриста: навч. посіб. для студентів закладів вищої освіти - Шумський, М. О. (Видавництво НДУ, 2019)
Даний посібник відповідає дисциплінам "Основи оркестрової та інстру-ментально-виконавської підготовки" за спеціальністю 014 (Середня освіта. Музичне мистецтво) та "Спеціальний музичний інструмент" за спеціаль-ністю 025 (Музичне мистецтво), які є нормативною складовою підготовки бакалаврів у закладах вищої освіти III–IV рівнів акредитації. Представлений нотний репертуар містить авторські твори, перекладення творів українських і зарубіжних композиторів для бандури, аранжування та обробки Миколи Шумського. Нотний матеріал систематизований за жанрами: поліфонічні твори, твори крупної форми, п’єси, вокальні твори. Також передбачено виконання ряду творів у складі дуету. Посібник зорієнтований на студентів, магістрантів та викладачів мистецьких факультетів закладів вищої освіти, а також буде корисним для викладачів відділів народних інструментів коледжів культури і мистецтв та початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів.