Фаготисти України в музичному обширі сьогодення: регіональний контекст - Старко, В. Г. (НДУ ім. М. Гоголя, 2025)
У статті здійснено історичний екскурс конкурсної діяльності фаготистів у певному часовому просторі. Згадано конкурси та фестивалі за кордоном і містах колишнього СРСР, незалежної України, імена фаготистів-лауреа тів та програми конкурсних творів. У статті досліджено історичний аспект розвитку конкурсної діяльності українських виконавців, пов’язаних із радянською дійсністю. Подано список фаготистів, які долучилися до конкурсної діяльності.
Keywords: фаготисти; конкурси; духовики-лауреати; конкурсні твори; професійна майстерність; фаготова школа