Художні особливості прози Мирослава Дочинця - Пустовіт, Анна Сергіївна (My University, 2020)
У роботі виділено й проаналізовано художні особливості трилогії Мирослава Дочинця «Вічник», «Криничар», «Горянин». Здійснено кодифікацію творчості Мирослава Дочинця за генераційним принципом; досліджено та окреслено літературно-критичний дискурс прози митця; схарактеризовано жанрову парадигму художнього доробку письменника. Також здійснено спробу узагальнення й систематизації образно-філософської парадигми трилогії крізь призму таких концептів, як гроші, жінка, їжа, стихія та праця. Результати наукового дослідження дозволяють глибше пізнати особливості прози Мирослава Дочинця, усвідомити специфіку індивідуального стилю митця та його місце в сучасному літературному процесі.
Наукові керівники – докт. наук із соціальних комунікацій, професор кафедри української літератури, методики її навчання та журналістики Т. А. Дзюба канд. філол. наук, доцент кафедри української літератури, методики її навчання та журналістики О. М. Капленко
Keywords: Мирослав Дочинець, дискурс, жанр, образ, філософія, проза, трилогія