ДОСЛІДЖЕННЯ ЦІННІСНИХ ТА ЦІЛЬОВИХ ПРІОРИТЕТІВ ПЕРСОНАЖІВ У ПРОЦЕСІ ШКІЛЬНОГО АНАЛІЗУ ЛІТЕРАТУРНОГО ТВОРУ - Бондаренко, Юрій Іванович (My University, 2013)
У статті запропоновано окремий шлях аналізу образів-персонажів на основі їхньої ціннісно-цільової програми. Автор наукового матеріалу стверджує: названий підхід допомагає учням осмислити концептуальне значення літературного героя, усвідомити підпорядкованість його внутрішніх властивостей ціннісним пріоритетам, які визначив письменник.
Keywords: образ-персонаж; концепція; ціннісно-цільова програма; мотиви; пріоритети