Фемінітиви в прозі Жанни Куяви - Крушеницька (Осиченко), Аліна Юріївна (My University, 2021)
Наукова робота присвячена структурно-семантичному та стилістичному аналізові лексем на позначення осіб жіночої статі. Дослідження здійснено на матеріалі прозових творів сучасної української письменниці Жанни Куяви. Мовосвіт авторки охоплює значну кількість фемінітивів, оскільки образи жінок постають центральними в системі образотворення авторки. Лінгвальні одиниці класифіковано за семантикою (визначено лексико-семантичні групи) і дериваційними особливостями (розглянуто продуктивні способи творення феміноназв). Лінгвостилістичний аспект вивчення фемінітивів охопив позитивну і негативну маркованість, стилістичні колорити, оцінне значення. Фемінікон Жанни Куяви представляє багатогранну та різноаспектну лексичну мікросистему.
Науковий керівник - к. філол. н., доц. кафедри української мови та методики її навчання Кайдаш А. М.
Keywords: Фемінітив, фемінні номінації; стилістичний аспект, Жанна Куява